16.11.09

* UPDATE 't (muzen-)KOERIERTJE NOVEMBER 2009

- Rubriek POËZIE
Twee nieuwe gedichten van Gronama, nl. "Moment" en "Insekten"/ zie : http://www.hetprieeltje.net/gedgronama08.html
Diederick Slijkerman was ook weer van de partij met twee nieuwe bijdragen zijnde: "alpenmeisje" en "Momento mori": http://www.hetprieeltje.net/gedslijkerman04.html
Verder twee mooie werkjes van de ons vertrouwde Dirk De Bosschere, nl. "De stad" en "Licht me": lees http://www.hetprieeltje.net/geddebosschere05.html

- Rubriek RECENSIES
November is blijkbaar de maand van de recensies bij ons E-Zine. Van onze trouwe en superactieve medewerker Thierry Deleu kregen we niet minder dan 6 beklijvende en kwaliteitsvolle recensies binnen. Dat doet ons enorm veel plezier. Temeer omdat de bijdragen van deze auteur uitblinken door de degelijkheid en grondigheid van hun analyses en de objectiviteit en eerlijkheid die eraan ten grondslag liggen. Thierry is een bijzonder bekwaam recensent die met open vizier en een grote bagage van poëtische kennis de bundels van dichters benadert. Hij is altijd recht voor de raap maar weet zijn stellingen steevast met grote onderlegdheid te onderbouwen. Als recensent zijn dit kwaliteiten die we hier te lande niet zo vaak aantreffen.
Zo recenseert hij vooreerst de bundel van bezige bij Ina Stabergh "Darwin en ik": http://www.hetprieeltje.net/recdarwindeleu.html. Vervolgens komt de bundel van Jan van Herreweghe aan de beurt onder de titel: "Ik vond in het rariteitenkabinet een mens die boeken verslindt": http://www.hetprieeltje.net/recvhweghedeleu.html. Nummer 3 in de reeks is de bundel van het duo Hannie Rouweler & Joris Iven met als titel: "Confronterende poëzie: Open Doel/Sluiers": http://www.hetprieeltje.net/recopendoeksluiers.html.
Nummer 4 betreft de bundel "De Dagen zijn van spinrag" van Tine Hertmans: http://www.hetprieeltje.net/rectinehertmansdeleu.html.
In nummer 5 bespreekt onze recensent zijn "haat-liefde"-verhouding met het tijdschrift HEIBEL dat hem blijkbaar nauw aan het hart ligt: http://www.hetprieeltje.net/recheibeldeleu.html.
Tenslotte heeft hij het in de zesde bijdrage over de bundel "Echec Romantiek" van VPM-Bio: http://www.hetprieeltje.net/recechecdeleu.html.
Zoals reeds vermeld een prachtige oogst van degelijke bijdragen die er toe doen.

* Update HET OOG VAN DE ROOS
Ons internationaal E-Zine kreeg een nieuwe rubriek toegewezen, nl. English pages. De aanleiding daartoe was het feit dat we tot onze grote verrassing ondervonden dat ook Vlaamse en Nederlandse auteurs voldoende onderlegd bleken om Engelse poëzie voort te brengen waarvan de kwaliteit naar ons aanvoelen zeker de moeite loont van een publicatie.
Auteurs in België en Nederland die zich geroepen voelen en dit genre ook bedrijven zijn welkom om hun publicaties (gedichten e.a.) aan te bieden voor plaatsing in deze rubriek.
Voorlopig bevolken twee auteurs deze pagina's, nl.
- GRONAMA met niet minder dan 5 prachtige gedichten, met name:"A swim in the Thames", "Greys", "Sonnet Limericks Battle", "The foal" en "Nature flirt": http://www.hetprieeltje.net/oogvanderoos/gedgronama.html
- Ook onze Belgische medewerker en veelzijdig auteur ERIC ROSSEEL liet zich niet onbetuigd en bracht ons twee krachtige bijdragen: " Speak, Tongue [As now the Heart - already always - has been broken]" en "It's not easy to be a Chinese (Part II)": http://www.hetprieeltje.net/oogvanderoos/ericrosseelpoem01.html