21.11.07


BELANGRIJK PERSBERICHT VAN (ONZE COLLEGA EN MEDEWERKER) THIERRY DELEU


Thierry Deleu
bundelt 87 gedichten
met kunstfoto’s van Henk Deleu

MAGISCH ALFABET

EEN SPECIALE UITGAVE VAN RAZOR’S EDGE EDITIONS
ONDER DE AUSPICIËN VAN “THE ORDER OF THE RAZORBLADES”

Wie zijn wij?


Oostduinkerkenaar/oud-Harelbekenaar Thierry Deleu
is eredirecteur secundair onderwijs (Middenschool van het Gemeenschapsonderwijs in Tielt) en gewezen kabinetsattaché van Vlaams minister van Onderwijs Luc Van den Bossche en Eddy Baldewijns (1995-1999).

Hij publiceerde gedichtenbundels, bloemlezingen, romans, essays, biografieën.
In voorbereiding:
Schoon volk in de hemel
een essay over de wetenschap van het spirituele
De doden zwijgen niet
een politieroman
Meeuwen in bloot onderlijf
gedichten

Henk Deleu
persfotograaf
opleiding: plastische kunsten

Exposeerde in binnen- en buitenland schilderijen en tekeningen.
Hij tekent cartoons voor kranten en tijdschriften onder het pseudoniem HD.

Recensies:

Geslaagde gedichten waarin de natuur de sfeer bepaalt, met originele vergelijkingen en overdrachtelijk gebruikte woorden en woordspelingen. De erotiek springt er duidelijk uit.” (Helma Wolf-Catz over Ik, een naaktloper).

De thematiek van Val der Engelen is onmiskenbaar de verheerlijking van Eros, de liefde, met een sterke neiging tot erotiek, en met als decorum de natuur, die soms herkenbar is (de Bourgogne, de Auvergne, De Moeren, de Leie…). De dichter is geëvolueerd, hij heeft zijn taal uitgezuiverd, hij heeft nog meer aandacht besteed aan vorm, ritmiek en structuur. Fantastische vondst vind ik de zgn. ‘vogelgedichten’. Als we de andere gedichten beschouwen als een aardse beleving van de liefde en de erotiek, dan zijn ‘de vogelgedichten’ hemels en bekijkt de dichter vanuit vogelperspectief en met een ongegeneerd voyeurisme het liefdesspel op aarde. Op die manier neemt hij voor een deel afstand en relativeert hij zijn eigen betrokkenheid” (Jan Van Herreweghe over Val der Engelen).

“Thierry Deleu is ongetwijfeld één van de beste liefdespoëten in Vlaanderen en Nederland. In zijn poëzie roept hij herkenning op, identificatie, gevoeligheid die herkenning evoceert. Als lezer word je soms in de rol van voyeur geduwd. Je voelt er je onwennig bij. Moet je lachen of huilen? Is het cynisch of is het triestig? Zoals het met een ironisch mens vergaat, weet je nooit echt wat sneer is en wat als verbloeming is bedoeld. Wat grap is, en wat droefgeestigheid.
Nieuw in deze bundel is de triviale sfeer die de meeste gedichten kleurt. De liefde is nog altijd het uitgangspunt, maar zij is hier zo ontroerend jong, onbezoedeld, puberaal dat zij een gevoel van “verloren onschuld” symboliseert. Anderzijds wordt dit gevoel dan weer met opzet doorbroken door erotiek en agressie. Deze poëzie, of beter het triviale in deze gedichten, zal menig lezer verrassen.” (De kiemjaren)

Praktische informatie:

© Razor’s Edge Editions en Thierry Deleu
Uitgave Razor’s Edge Editions
Druk NetCopX Menen

140 blz.
Biotop 90 gr.
Gelijmd
Speciale editie genummerd van 01 tot 75.
Alle ex. worden van een opdracht voorzien en gesigneerd door de auteur.

Prijs: 15 €

Over te schrijven op 000-0900214-54 van Thierry Deleu,
8670 Oostduinkerke.

DEZE SPECIALE UITGAVE WORDT NIET VOORGESTELD.