10.10.06

* NIEUWS VAN 10-10-2006

- NIEUW NETBOOK NUMMER 54 IN DE VIRTUELE BIBLIOTHEEK




BERT LEMA - GEDICHTEN

Bert Lema werkt in de basiseducatie, hij publiceerde poëzie in onder andere DW&B, NWT, Yang en DE BRAKKE HOND. In deze cyclus die gewoonweg (nu ja zo gewoon is het niet hoor!) GEDICHTEN heet, heeft hij het volgende motto meegegeven van de beruchte Arabische denker Omar Khayjam

Ik zag een kluiznaar in zijn woestenij ;Geen ketter, geen geloovige; arm was hij;Hij wist van God noch waarheid, recht noch rede -Wat tweede komt dien man in moed nabij?(Uit de "Rubaiyat" van Omar Khayyam, vertaald door P.C. Boutens, 1919)

Zijn gedichten zijn in zoverre bijzonder dat zij wortelen in zijn Westvlaamse roots (voornamelijk zichtbaar door het taalgebruik en de vitaliteit van de verzen), maar inhoudelijk dat lokaal en regionaal karakter resoluut overstijgen met een universeel gedachtegoed dat filosofisch is en een hogere gelaagdheid ontplooit die de ritmiek van het bestaan en het zijn op hun grondvesten doen daveren.

- NIEUW IN HET MUZENKOERIERTJE

Ons E-zine blijft gestadig groeien en mag rekenen op een dagelijkse grote toevloed van inzendingen, waarvan we helaas, helaas (want strenge baasjes zijn we heus!) maar een fractie kwalitatief goed genoeg vinden om te plaatsen. Zo kregen twee nieuwe dichteressen een welverdiend plaatsje op onze site, nl. Lilian Caessens met twee gedichten "Zo is ze" en "Een lijntje voor God", hier te lezen, en Sabine Luypaert met het gedicht "Schep adem"! De ons zeer vertrouwde Edwin Van Rossen voegde ook een nieuwe bijdrage getitel "Proeve" toe, evenals de alsmaar creatiever wordende Lisette Waterschoot met haar vierluik "Vier Twijfels".