1.7.05

* NIEUWSBRIEF VAN 01-07-2005

OPROEP EN BERICHT VAN HET ZINKEND SCHIP /AMSTERDAM/DENDERMONDE
(bij monde van Fernand Ronsmans)

Als geen ander storen wij ons aan de manier waarop in Vlaanderen en Nederland tegen allochtonen aangekeken wordt, en hoe de overheid bestaande problemen (verkeerd) aanpakt, inzonderheid ergert ons de wijze waarop uitgeprocedeerden of illegalen en asielzoekers het land worden uitgezet. In Nederland is minister Rita Verdonk (waarschijnlijk terecht) de zondebok geworden van een terzake falend beleid, en in Vlaanderen is de situatie geen haar beter. Wat kunnen wij als marginale uitgever meer doen dan de proteststem van anderen laten horen en die zo grootschalig mogelijk proberen te verspreiden; deze keer vragen we je aandacht voor de uitgave van een tweeluik. In de loop van juli willen we aan kostprijs minstens duizend exemplaren van twee boekjes verspreiden:
1. EEN LINTJE VOOR DE DEMOCRATIE door JOKE KAVIAAR
Een verzameling bevlogen teksten - proza en poëzie - van de bekende Nederlandse dichteres, schrijfster, zangeres en activiste Joke Kaviaar, waarvan we eerder al twee tekstenbundels uitgaven. Nu eens woedend van onmacht, dan weer hartverscheurend poëtisch, laat ze ook in dit boek weer van zich horen en geeft ze zo tegelijk een stem aan wie zelf spreken niet langer is toegestaan.

2. EEN DEMOCRATIETJE DOOR HET LINT door altegader HET ZINKEND SCHIP .
Een brochure met zoveel mogelijk concrete en verhelderende informatie over Nederlandse en Vlaamse actiegroepen, slachtoffers, initiatieven, enzovoorts. Omdat we zelf tot te weinig in staat zijn, willen we een beroep doen op zoveel mogelijk mensen; zodoende:
1. Contacteer ons als je wil meewerken door een informatieve bijdrage voor de brochure te schrijven, je actiegroep voor te stellen, een manifestatie (lezing, ...) in te richten, boekjes te verspreiden, raad te geven, en bedenk maar waar wij nu niet aan denken.
2. Help ons de oplage van duizend exemplaren halen en verspreiden door nu in te tekenen op deze uitgaaf en van het tweeluik (tezamen ongeveer 80 pagina's) 1 exemplaar aan te schaffen aan 5 € (plus 1,50 € verzendkosten) of alles inclusief 5 exemplaren te bestellen à 25 €, 10 exemplaren à 45 € of 25 exemplaren à 100 €, niet vergetend dat los daarvan de minste steun welkom is.
Wij rekenen op jouw medewerking!
Hartelijke groet,
fernand,

P.S. Nog altijd in opbouw, maar toch al te bezichtigen
www.hetzinkendschip.com

Nota van de redactie van Het Prieeltje : lees in dat verband ook de columns " JOKE KAVIAAR'S KRUISTOCHT TEGEN HET ASIELBELEID, gepubliceerd op ons Nederlandstalig E-zine 't (muzen-)Koeriertje Digitaal