4.10.04

* NIEUWSBRIEF VAN 03-10-2004

NIEUW NETBOOK NUMMER 46

Onze prestigieuze digitale bibliotheek werd zopas uitgebreid met een nieuw nummer 46 dat als titel draagt "DE RELATIVITEIT VAN ESCHER" van de dichter MICHEL KROTT.

Michel Krott (1973) publiceerde gedichten in een aantal literaire tijdschriften, zoals Plankenkoorts, Lijn, Vlam en In Zekere Zin. In 2003 won hij de tweede prijs van de wedstrijd om de Raadselige Roos (Literair Café Venray) met het gedicht ‘Matisse’; dit gedicht verscheen ook in het tijdschrift Meander in maart 2004. Hij heeft o.a. voorgedragen op het open podium literatuur TU/e (Studium Generale) en tijdens de show NulVeertig in café Kraaij & Balder te Eindhoven.

De auteur beschikt over een eigen website: http://home.wanadoo.nl/krott-ordonez.

De bundel bevat voor het grootste gedeelte nog ongepubliceerde gedichten en is bij ons weten de tweede volledige verzameling ditmaal in digitale boekvorm die de auteur publiceerde tot nog toe. Een eerste bundel "HERBESTEMMING" verscheen bij Bergboek.nl. Deze bundel bevatte tachtig gedichten uit de periode 1991-2003.

Qua verstechniek maakt de schrijver vaak gebruik van rijm en metrum. Een favoriete versvorm is het sonnet; dit blijkt onder andere uit de verschijning van een vijftiendelige sonnettenkrans. De onderwerpen zijn gevarieerd en soms beschouwend, soms idealistisch van aard. Thema’s als liefde, leven en dood spelen in zijn bundels een belangrijke rol.

"DE RELATIVITEIT VAN ESCHER" kan worden gelezen op de URL: http://www.hetprieeltje.net/netbook46/index.html of door te surfen naar onze site www.hetprieeltje.net, kiezen voor de rubriek NetBooks en klikken op nummer 46.

UPDATE 't (muzen-)KOERIERTJE
In 't (muzen-)Koerieriertje Digitaal werden ook deze maand een aantal nieuwe bijdragen geplaatst:
- in onze rubriek INTRODUCTIES: een bijdrage van Jan Theuninck over Poessayworld
http://www.hetprieeltje.net/theuninck.html
- in onze rubrief POËZIE: nieuwe gedichten van Sander Meij (http://www.hetprieeltje.net/gedmeij.html), Frans Terken http://www.hetprieeltje.net/gedterken.html) en Deen Engels (http://www.hetprieeltje.net/gedengels02.html).

UPDATE "HET OOG VAN DE ROOS"
In ons internationaal E-zine werden nieuwe bijdragen geplaatst van :
- CARLOS BARBARITO waarvan al de gedichten worden vertaald door Stefan Beyst:
http://www.hetprieeltje.net/oogvanderoos/carlosbarbarito.html
- RENE CHAR met 4 vertaalde gedichten:
http://www.hetprieeltje.net/oogvanderoos/renechar.html
- D.A. LEVY
http://www.hetprieeltje.net/oogvanderoos/dalevy.html
- de Ecuadoriaanse dichteres GORDON VAILAKIS:
http://www.hetprieeltje.net/oogvanderoos/vailakis