15.5.07

* NIEUWS VAN 15 MEI 2007

- Mark MEEKERS weer in de prijzen

Collega Mark Meekers meldt ons dat hij onlangs de Tweejaarlijke Schrijverswedstrijd voor Kortverhaal van de stad Deinze gewonnen heeft, met het verhaal "Rewind". De jury prees zijn "verassende originaliteit en de sterk beheerste taal". De eervolle vermeldingen gingen naar Ilse van Beversluys met "Happy thoughts" en Marjanne Sevenant met "Schattenjeugd".
Daarmee doet onze collega zijn faam van meest bekroonde dichter in Vlaanderen weer eer aan.

-Van Toen en Thuis:
ruim 280 bladzijden proza en poëzie over Hamme in de jaren 1950-60 en nadien door
Staaf de Wilde

tekeningen: Jef Deyaert

voorstelling op vrijdagavond 1 juni 20 uur in

Cultureel Centrum Jan Tervaert, Kaaiplein Hamme

Deze verzameling is het mollige nakomertje van Terug naar Hamme, de gretig gelezen en bekeken portretten van Hamse figuren en feiten uit de jaren ’50 en ’60.

Een groepsfoto met dame in de vorm van een mozaïek: een legpuzzel van bontgekleurde steentjes, de lezer zal zelf aanvullen wat er aan stukjes ontbreekt.

In deze bundeling zijn de familieprentjes vervangen door prozafragmenten die vaak een achtergrond verschaffen bij de gedichten, er zijdelings licht over strooien.

Vanuit de Weststraat, vanonder het tochtige dak van huisnummer vier, wordt een tocht ondernomen door de buurt, het dorp, tot over de grenzen van Durme en Schelde, met als plek voor overpeinzing de dijk en de rimpelende Oude Durme; Hamme wordt ook bekeken van over het veer van Tielrode en Driegoten, en door de ogen van de doden die de levenden blijven gadeslaan.

presentatie: Erik Boone

voordracht door

Lisette Waterschoot, Monique Cornelis en Erik de Corte


toegang gratis

prijs boek: 20 euro, bij vóórintekening (via Jan Tervaert
info@jantervaert.be of Davidsfonds Hamme stafdekeyser@skynet.be of de auteur staf.de.wilde@pandora.be ) 18 euro.

voor oud-leerlingen VHSI is de prijs 15 euro