8.12.05

*NIEUWS VAN 08-12-2005

Op onze internationale site HET OOG VAN DE ROOS werden twee belangrijke bijdragen toegevoegd:
1) Gedichten van de Colombiaanse dichter FLOREZ: bijdrage aangeleverd door onze collega Michel Krott die op dit ogenblik een website samenstelt over Latijns-Amerikaanse dichters en het is voorspelbaar dat hij bij die schattengraverij ongetwijfeld van de ene verbazing in de andere gaat duiken.

2) Een snedig en ironisch kortverhaal van de ons gekende Argentijnse auteur Fernando Sorrentino getiteld :"Wegens dokter Moreau". Zoals altijd bij deze auteur zijn de ingrediënten van dit verhaal identiek met al zijn overige verhalen: volgehouden ironie, een nauwelijks ingehouden humor en een scherpe observatie van mens en persoon in hun dagelijkse omgeving. Zeker weer de moeite waard om te lezen. De auteur is blijkbaar niet weinig in zijn schik met deze vertalingen (in primeur) van zijn werk, want hij werd bereid gevonden een hele collectie (meer dan 200 bladzijden) aan onze redactie over te maken. Er zitten pareltjes in die verzameling waaruit Henri Thijs regelmatig zal plukken om de surfers te laten genieten van een talent dat onweerstaanbaar is.

Ook op onze nationale site 't (muzen-)Koeriertje werden twee nieuwe bijdragen geplaatst:
1) een gedicht van de ons volslagen onbekende Edwin van Rossen getiteld "Dichter in de nacht"
2) Een nieuwe bijdrage "SPOORZOEKEN" van de ons bekende Dianne SOETERS die ons alweer een mooi staaltje van haar prachtig poëzietalent overmaakt.

* * *

Dan wille we bij deze een dringende oproep lanceren:

onze redactie is op zoek naar bekwame essayisten, columnisten en recensenten om ons team komen te versterken; 't Koeriertje wil in de toekomst een spiegel zijn van de Vlaamse en Nederlanse poëzie van vandaag en zoekt daarom goede experten in alle deelgebieden van poëzie om onze rijke verzameling teksten een nieuw impuls en een eigentijds elan te geven! Dus, wie zich geroepen voelt, dat hij zich aanmeldt wia onze emailcontacten !!! Wij zijn hem/haar of hen bij voorbaat dankbaar.

Ook de korteverhalenschrijvers heten wij van harte welkom om hun teksten op onze site te komen plaatsen. Alle genres zijn op dit gebied welkom, alhoewel we toch een voorkeur koesteren voor meer poëtisch gerichte en psychologisch sterk onderbouwde verhalen.