15.11.07

15-11-2007

NIEUWE NETBOOKS NUMMERS 55 & 56

Aan onze digitale bibliotheek werden onlangs twee nieuwe exemplaren toegevoegd, nl. (reeds) nummers 55 en 56.

Nummer 55: LISETTE WATERSCHOOT. DE SLUIER VAN MIJN PENSEEL



Het betreft gedichten die reeds voorheen waren geplaatst op ons E-Zine 't (muzen-)Koeriertje Digitaal, maar die nu gezien hun omvang werden overgeheveld naar onze digitale poëziebibliotheek. De auteur mag dus geen onbekende meer zijn voor onze regelmatige lezers vermits zij met de regelmaat van een klok kwaliteitsvolle poëzie inzendt voor plaatsing op onze E-Zine. Dit is al het tweede NetBook dat de auteur in onze bibliotheek plaatst. Het eerste, nl. nummer 52 verscheen reeds een tijd geleden en werd trouwens overvloedig toegelicht en becommentarieerd in onze rubriek INTRODUCTIES van 't (muzen-)Koeriertje. De typische stijlkenmerken en karakteristieken van de poëzie van Lisette die daar werden besproken gelden natuurlijk ook weer voor onderhavige collectie. De "vervreemding" die toen als belangrijkste element aan bod kwam wordt ook nu weer geaccentueerd door de titel alleen al: "De sluier van mijn penseel".

Lees dit werk op de rechtstreekse URL: http://www.hetprieeltje.net/netbook55/inhoud.html


Nummer 56: JOOP SCHOLTEN. MINERALEN IN WATER


Joop Scholten is een nieuwe aanwinst voor onze E-Zines en publiceerde voorheen reeds een vijftal gedichten. Beknopt ziet zijn bioschets er als volgt uit:

"geboren in 1942 woont hij alweer een tijdje in Amsterdam. Ooit schreef hij gedichten, als een heilzame jeugdzonde. Daarna niet meer. Wel was hij zijn hele leven met teksten bezig. Sinds 2006 is er, tot zijn eigen verwondering, opnieuw iets gaan kriebelen. Er klopten gedichten op het raam; hij liet ze één voor één binnen. En gaandeweg kreeg hij er steeds meer genoegen in. De poëzie die u in dit netbook aantreft gaat, impliciet of expliciet, over de liefde. En dus ook over de wereld van de fantasie, de herinnering, het voortdrijvende denken. Er wordt gezocht naar de verbindingen tussen die wereld en de prozaïsche werkelijkheid. Maar ja, het blijven gedichten. Uiteindelijk bepalen ze zelf waar ze over gaan. Samen met de welwillende lezer, want die heeft het laatste woord. De auteur heeft ook een website in wording, nl.http://www.joopscholten.nl/

Om dit NetBook te lezen klik op de volgende URL: http://www.hetprieeltje.net/netbook56/index.html