16.6.05

* NIEUWSBRIEF VAN 16-06-2005

Er vallen weer belangrijke prijzen te rapen in letterenland. De volledige lijst vindt U op onze website Het Prieeltje Online onder de rubriek PRIJZEN. Voor een paar actuele prijzen willen we toch even nog speciaal de aandacht trekken:

1) POËZIE AAN DE ZENNE

De Openbare Bibliotheek van de stad Halle, in samenwerking met de Jeugddienst, het Cultuurcentrum 't Vondel, de Servaisacademie en de Meiboom organiseren de vijfde editie van de tweejaarlijkse poëzieprijs ‘Poëzie aan de Zenne’. De wedstrijd staat open voor 2 leeftijdscategorieën: jongeren tussen 15 en 18 jaar en volwassenen. De kandidaten voor de leeftijdscategorie 15-18 jaar zijn woonachtig in Halle of ingeschreven in een Halse school. De deelnemers zenden één Nederlandstalig gedicht in dat niet eerder werd bekroond of gepubliceerd. Er kunnen 3 prijzen uitgereikt worden: 75 euro voor de eerste prijs, en twee maal 25 euro voor de tweede en derde prijs. Volwassen deelnemers zenden één cyclus van 3 Nederlandstalige gedichten in die niet eerder gepubliceerd of bekroond werden. Ook hier kunnen 3 prijzen uitgereikt worden: 250 euro voor de eerste prijs en twee maal 125 euro voor de 2de en 3de prijs. De wedstrijd start half september. De inzendingen moeten ten laatste op 1 december 2005 afgestempeld zijn. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 26 januari 2006 (Gedichtendag). Van de bekroonde gedichten van beide categorieën wordt een gezamenlijke bundel uitgegeven. Elke laureaat krijgt 5 gratis exemplaren, de rest wordt verkocht aan 5 euro per bundel. Het volledige reglement is te verkrijgen bij de Openbare Bibliotheek van de stad Halle, de Jeugddienst, het Cultuurcentrum ’t Vondel en kan worden geraadpleegd via de website van de stad Halle: www.halle.be . Info bij Monik Ghyssels 02/365.94.32

2) LITERAIRE PRIJS VAN DE PROVINCIE GELDERLAND 2005

Drie gedichten opsturen over het thema: "wie huist waar hij woont" (Menno Wigman) bij voorkeur per e-mail naar info@hetwildeoosten.nl en uiterlijk voor 15 augustus 2005. Te winnen: € 1.250 en € 750.