16.12.05

* NIEUWSBRIEF VAN 16-12-2005

- NIEUW NETBOOK NUMMER 52
Onze digitale uitgever Het Prieeltje Online heeft zopas een nieuw NetBook uitgebracht van de dichteres LISETTE WATERSCHOOT. De titel luidt: "MET WOORDEN UIT EEN VREEMDE TAAL". Het is naar wij begrepen hebben een (laat) debuut, maar dan wel digitaal, hetgeen door vele dichters misschien niet altijd begrepen wordt als een "realistisch" debuut. Voor de meesten is het gedrukte medium nog altijd de norm op dat gebied. Alhoewel wij uiteraard een andere mening zijn toegedaan. De gedichten bekoren vooral door hun kleurrijke stijl en sterke verbeeldingskracht; zij komen enigszins "breedsprakerig" over maar dragen een zeer compacte woordzegging wat ze een vreemd karakter verleent. Vandaar ook de titel door de uitgever zelf bedongen. Waterschoot's verzen komen op het eerste gezicht zeer "jong" over en vertonen postmodernistische trekjes alhoewel ze, naar we tot onze verrassing vernamen, toch niet meer tot de jongste generatie behoort. De verzen blijven beklijven omdat ze uitblinken door een uiterst suggestieve en verhulde woordkeuze. Duidelijk is ook dat ze stoelen op een inspiratiebasis die wortelt in de grafische kunst. Veel van haar gedichten zijn dan ook net pentekeningen van de intiemste zielsroerselen van het individu. Maak kennis met dit sprankelend nieuw talent in onze galerij van dichters en lees haar eerste NetBook door te klikken op volgende link: http://www.hetprieeltje.net/netbook52/inhoud.html

- Nieuwe bijdragen op 't (muzen-)Koeriertje
Herbert Mouwen plaatste recent een gedichtencyclus "Zinnen te over..." en ook onze bekende Dianne Soeters vergastte ons op twee nieuwe bijdragen, nl. Wat rest en Herfstroute. Te lezen op het bekende adres: http://www.muzenkoeriertje.org , klikken op POËZIE en scrollen naar de namen in het overzicht.

- Nieuw nummer van STROOM (NUMMER 19)
Wij kregen ook weer een nieuw nummer van het digitaal tijdschrift van François Vermeulen in de mailbox. Het kan worden gedownload in PDF-formaat zoals gewoonlijk op het adres: http://users.pandora.be/francois.vermeulen1/Stroom.htm . Het is weer een gevarieerd nummer geworden waarin een scala van thema's worden behandeld zoals nieuwe gedichten in de sectie De Brug, besprekingen van dichtbundels van Reine de Pelseneer, Roger Nupie, Lief Vleugels, en voorts introducties van gastdichters zoals Lawrence Durrel, John Irons, Karen Kung en Emily Dickinson om het geheel waardig af te sluiten met een prachtig gedicht van Peter Holvoet Hansen.