15.8.06

* NIEUWS VAN 15-08-2006

- Nieuwe Amerikaanse dichter in HET OOG VAN DE ROOS:
Frank X. GASPAR



Frank X. Gaspar is de auteur van vier poëziebundels, waarvan de meest recente “Night of a Thousand Blossoms (Alice James Books) heet. Hij werd opgenomen in de lijst van de 12 boeken die werden vereerd met de titel van “Best Poetry of 2004” door Library Journal. Hij schreef ook een roman “Leaving Pico” die de Barnes en Noble Discoverprijs evenals de Calaifornia Book Award for First Fiction wegkaapte. Zijn drie andere bundels heten: “The Holyoke”, “Mass of the Grace of a Happy Death” en “A Field Guild to the Heavens”.
Zijn werk werd opgenomen in de bloemlezing “Best American Poetry 1996 en 2000”. Verder vielen hem talrijke bekroningen ten deel zoals “The Brittingham Prize for Poetry”, “The Edgar Stanley Award” en de “Readers’ Choice Award.
Geboren in Provincetown, woont hij nu in het zuiden van California.

Uit de prachtige bundel "Night of a thousand Blossoms" koos en vertaalde Henri Thijs twee gedichten die hier te lezen zijn.

- Nieuwe bijdragen in 't (muzen-)Koeriertje Digitaal:

- Auteur Karel De Pelsemaeker verrast ons met twee prachtige natuurgedichten over "DE WINTER" en "DE LEEUWERIK" : mooie, toegankelijke verzen die aangenaam lezen en met een frisse metaforiek de natuur beschrijven, een genre dat tegenwoordig blijkbaar niet meer in de mode is maar desalniettemin prachtig werk oplevert. Te lezen op onze site of klik hier!

- De ons vertrouwde en gekende Dianne Soeters levert ook weer een prachtig gedicht af in een stijl en ritmepatroon dat we van haar gewend zijn: gewoon pure klasse. Om het te lezen klik hier!

* * *