7.3.05

* NIEUWSBRIEF VAN 07-03-2005

Wij ontvingen van onze Nederlandse medewerkers Jaap-Jaap Reinders volgend persbericht dat we ten behoeve van de geïnteresseerde surfers hier integraal publiceren:

Dichter des Vaderlands introduceert nieuwe poëzietraditie Zuidwolde (Gn)

– Poëzieliefhebbers en mensen die op een leuke manier kennis willen maken met poëzie worden van harte uitgenodigd op de Literaire Avond Zuidwolde. Wegens het grote succes vorig jaar heeft dit literaire evenement een vervolg gekregen en zal plaats vinden op zaterdag 19 maart 2005 in eetcafé Moeke Vaatstra te Zuidwolde. Zeven enthousiaste dichters zullen d.m.v. hun voordracht onder het thema ‘Bekijks’ strijden om de publieksprijs. Naast de publieksprijswinnaar van 2004, Jan-Jaap Reinders, zullen Hanz Mirck, Gerry van der Linden, Karin Beumkes, Melle Hijlkema, Lammert Voos en Guido van der Wolk optreden. De avond wordt geïntroduceerd door onze nieuwe Dichter des Vaderlands, Driek van Wissen, en gepresenteerd door Pieter Kleinjan (de rechterhand in de shows van Bert Visscher). Net als vorig jaar heeft tekenaar Frans Leroux (o.a. bekend van het Nationaal Stripmuseum) een unieke publieksprijs ontworpen. De all-round kunstenaar Hans Kisling zal na de optredens van de dichters nog een verassing voor u in petto hebben. Kortom, een avond gevuld met entertainment en literaire hoogstandjes in een ambiance van een gezellig huiskamercafé. De zaal gaat om 19.30 uur open en entree is gratis. Voorafgaande aan dit evenement kunt u voor 15 Euro uw maaltijd nuttigen tijdens het Literair Buffet in café Moeke Vaatstra (aanvang 17.30 uur). Reservering voor het buffet gewenst (tel: 050-3012375).
Contactgegevens m.b.t. persbericht:
Jan-Jaap Reinders (voorzitter Literair Comité) Waterland 101 9734 BC Groningen tel: 050-5265860 e-mail: j.j.reinders@dichter-bij-de-sterren.nl