23.11.05

* NIEUWS VAN 23 NOVEMBER 2005

Vandaag een nieuwe bijdrage (een gedicht) geplaatst op ons E-Zine 't (muzen-)Koeriertje van de hand van Lisette Waterschoot. Deze dichteres die nog maar recent is opgedoken op onze site ontpopt zich als een waardevol talent en heeft reeds op korte tijd met kwaliteitsvolle 14 gedichten haar opwachting gemaakt bij ons blad. Een goed gedoseerde metaforiek, een volgehouden ritme en een talige stijl doet haar werk heel postmodernistisch overkomen en ervaren als een modern en jong talent. Dat is geen geringe verdienste voor iemand die al op latere leeftijd haar debuut beleeft en gezegend mag worden met de zaligmakende genade van een (of misschien van alle) negen Muzen.
Een voorproefje uit het werk dat vandaag werd toegevoegd spreekt misschien meer tot de verbeelding dan al die gunstige adjectieven:

ONSCHULD

terwijl ik snik om wat ik niet ben
de lichaamstaal van blote voeten
naast zwarte mocassins

de vingers ongehandschoend
hakend naast elkaar...

Wie meer wil proeven van dit fraais, zie onze site: www.muzenkoeriertje.org en surf naar de rubriek POƋZIE.

21.11.05

* NIEUWS VAN 21 NOVEMBER 2005

Op onze site van 't (muzen-)Koeriertje Digitaal vandaag een nieuwe bijdrage geplaatst van onze talentvolle Nederlandse dichteres Dianne SOETERS. Dit is reeds de tweede bijdrage die Dianne terecht op ons E-Zine plaatst onder het strenge goedkeurend oog van onze redactie. En ook ditmaal gaat het om een kwaliteitsvol gedicht dat zeer beeldrijk is en verpakt in een mooie, hechte structuur. Ziehier een voorproefje (eerste strofe):

"zacht trek ik de stilte omhoog
sla het om me heen als armen
terwijl de nacht de lichten dooft
in het traag erbarmen
dat melancholie herbergt... "

De moeite van het lezen waard! Doen dus op ons gekend adres www.muzenkoeriertje.org