3.8.06

* NIEUWS VAN 03-08-2006

- NIEUWE POËZIEBIJDRAGEN IN 't (muzen-)KOERIERTJE

Het vakantiereces bij Het Prieeltje Online en de weldadige hitte van de voorbije weken hebben blijkbaar onze medewerkers helemaal niet in slaap gesust. Wij ontvingen interessante nieuwe gedichten van respectievelijk:
- Ivette Bens : De morgen is bijna voorbij
- Inge Boulonois: Liobaklooster
- Herbert Mouwen: 3 bijdragen getiteld: Mundus inversus / Het vertrek / Windstilte
- Eric Rosseel : vijf gedichten Fly me / De deur / Theriomorf / De appel / Tempelhoeren / Bijna tegelijkertijd met de gedichten kregen we van deze auteur ook zeer onrustbarende berichten binnen over zijn gezondheidstoestand. Ondertussen meldt collega Peter Wullen ons tot onze grote vreugde dat hij aan de beterhand zou zijn en binnenkort het ziekenhuis mag verlaten. Hopelijk stelt hij het wel en kan hij weldra voortwerken aan zijn indrukwekkend poëtisch oeuvre dat ons meer en meer blijft verbazen door zijn hoog intellectueel en artistiek gehalte.
- Lisette Waterschoot: Hergeboorte.

- TWEE NIEUWE RECENSIES OVER DEZELFDE BUNDEL : JENNY DEJAGER. NAAST DE LIEFDE


Van een gezonde belangstelling voor haar mooie poëzie mag onze Jenny DEJAGER geenszins klagen. Tegelijkertijd met de ontvangst van een recensie van haar bovenstaande bundel van Thierry DELEU, voltooide Henri Thijs zijn versie van haar poëzie. Het gaat duidelijk om twee totaal verschillende bijdragen zodat wij besloten beide recensies maar te plaatsen. Raadpleeg daarom onze rubriek RECENSIES en lees beide boeiende besprekingen. En beter nog: schaf U vervolgens de bundel aan door contact op te nemen met de auteur en geniet van haar prachtige gedichten!