24.6.09

Dick van Zijderveld - LATE LENTE

Vijf magisch-realistische verhalen

Eerste boek uit Schrijverskring Gyrinus natator


Eind mei verscheen bij uitgeverij Free Musketeers de verhalenbundel 'Late lente' van Dick van Zijderveld.' Late lente' is een verzameling van vijf verhalen over personen die zich op een keerpunt in hun leven blijken te bevinden. Ieder reageert op zijn eigen wijze op schijnbaar toevallige omstandigheden. Soms lijken gebeurtenissen niet goed te rijmen met het alledaagse 'gezond verstand', maar toch krijgen ze een plaats in het leven van de hoofdpersonen. De vraag wordt opgeroepen of de zichtbare dagelijkse realiteit de enige en gehele werkelijkheid vormt.Is alles toeval, of bestaat er zoiets als 'lot' of 'bestemming'? Qua thematiek en stijl sluiten deze verhalen aan bij de traditie van het magisch realisme.

Dick van Zijderveld is lid van Schrijverskring Gyrinus natator; 'Late lente' is de eerste publicatie vanuit de kring. Gyrinus natator is een studie- en klankbordgroep van een aantal serieuze schrijvers in regio Utrecht.

Over de auteur:

Dick van Zijderveld studeerde sociologie en deed enige tijd wetenschappelijk onderzoek. Hij was werkzaam als auteur en redacteur van informatieve teksten. Tegenwoordig schrijft hij vooral verhalen en novellen.Van Zijderveld is hoofdredacteur van literair tijdschrift Opspraak. Verder is hij secretaris van Schrijverskring Gyrinus natator en mederedacteur van Funshoppen in het Nederlands. Woordenlijst onnodig Engels.Eerder zijn verhalen van hem gepubliceerd in de bundel Schrijvers van De Werkschuit, in Opspraak en op internet.Zie ook: http://www.dickvanzijderveld.nl/ en www.dickvanzijderveld.nl/sgn.html.

De foto's op de omslag zijn van Thierry Langeweg.

Bestellen:

Dick van Zijderveld, Late lente.ISBN 978-90-484-0611-1. 204 pagina's.

Prijs ? 17,95, exclusief verzendkosten. Omslagfoto's: Thierry Langeweg.Verzendkosten ? 3,20 (NL) of ? 5,44 (EU) per exemplaar.

'Late lente' is te bestellen bij http://www.freemusketeers.nl/.Het boek is ook leverbaar via de boekhandel en internetwinkels zoals ako.nl, bol.com, bruna.nl, selexyz.nl en vanstockum.nl.Prijs ? 17,95 exclusief verzendkosten.Verzendkosten ? 3,20 (NL) of ? 5,44 (EU) per exemplaar.

(ingezonden mededeling)