5.9.08

* UPDATE 't (MUZEN-) KOERIERTJE SEPTEMBER 2008

Voor de regelmatige bezoekers van deze nieuwssite, was er ogenschijnlijk zeer weinig te beleven de laatste tijd. Internetfatigue, luiheid, nalatigheid, dacht U? Toch niet! Gewoon vakantie en nog eens vakantie was de vrolijke oorzaak. Na drie weken Turkije en nog eens drie weken Calabria (Italië) zijn we er weer, springlevend en alerter dan ooit om de ontvangen inzendingen te evalueren en te publiceren eventueel. Zo kunnen we weer enkele nieuwe plaatsingen op onze E-Zine aankondigen. Randbemerking: al gemerkt dat we de layout van onze sites stilaan aan het updaten zijn naar het formaat van het groot scherm (1024 x 768)? Dat zijn we wel verplicht aangezien de meeste computerschermen tegenwoordig voorzien zijn van het grote scherm van 17 inch om niet te spreken van de nog grotere exemplaren die meer en meer ons traditioneel schermpje van 800 x 600 (nog altijd onze geprefereerde afmeting zeker voor tekst) vervangen. We moesten dus wel volgen. Die bijwerking is wel nog niet voltooid maar we zijn er intens mee bezig zodat binnenkort al onze sites geactualizeerd zullen zijn.
En welk leesvoer kregen we nu zoal binnen? Niet bijzonder veel, want de vakantiemicrobe heeft blijkbaar ook veel dichters in de kraag gebeten zodat onze aanwinsten maar karig zijn. Maar niet getreurd of gezeurd. Poëzie en kunst blijven een kwestie van inspiratie. En als de Muze niet wil aankloppen komt er ook geen werk op papier of liever op het scherm. En dan is geduld de aangewezen dooddoener.
Van onze nieuwe dichteres GRONAMA kregen we het gedicht BEDWONGEN BEGIN binnen: lezen op www.hetprieeltje.net/gedgronama02.html.
Onze trouwe medewerkster DIANNE SOETERS verraste ons weer met vier nieuwe afleveringen. Stuk voor stuk originele pareltjes die het lezen bekoren. Zo zijn er eerst de gedichten DE OCHTEND NADIEN en WAT WIST IK ANDERS: te lezen op www.hetprieeltje.net/gedsoeters12.html, vervolgens de gedichten VERWARRING en WAT BLIJVEN ZAL MAAKT ADEMLOOS (wat een grandioze en veelzeggende titel die goed paste als titel van een bundel (nog geen plannen daartoe in het vooruitzicht, Dianne?): lezen op www.hetprieeltje.net/gedsoeters13.html
Een nieuwe aanwinst is ons team zowaar komen vervoegen, nl. WIJNAND RABEN met het gedicht EEN TREETJE HOGER: lezen op www.hetprieeltje.net/gedraben.html.
Van AMANDA VISCH kregen we een nieuw verhaal binnen, nl. DE LEEUW HUILT: zie www.hetprieeltje.net/verhalenvisch02.html.
Ook W. VERSCHOORE was weer van de partij met het gedicht LIEFSTE VRIENDEN: www.hetprieeltje.net/gedwverschoore.html
Tenslotte kregen we nog een paar puike bijdragen binnen van onze haikudichter DELIUS met DE POPULIEREN en MAAR VOORAL OP ZONDAG : lezen op www.hetprieeltje.net/geddelius08.html