26.10.09

* NIEUWSBRIEF VAN 26-10-2009



POINT Editions, uitgever van moderne internationale poëzie in Nederlandse vertaling, viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Daarmee is POINT niet alleen een van de oudste Vlaamse poëzie-uitgeverijen die heeft overleefd, maar met méér dan 80 bundels moderne internationale poëzie tegelijk ook de belangrijkste uitgeverij van buitenlandse poëzie in het Nederlandse taalgebied. Méér informatie? - Bezoek onze website (Nederlands, Engels, Spaans, Arabisch, Chinees, waarop fondslijst en informatie/deelname aan internationale poëziefestivals en boekenbeurzen)- Lees bijgaande persinformatie over de nieuwste publicaties. Recensie-exemplaar gewenst? Sturen we op aanvraag. Interview met dichter-uitgever Germain Droogenbroodt? Bezoek ons op de boekenbeurs of:- e-mail: elpoeta@point-editions.com- gsm: 0479.630.630 (vanaf 26.10)
Terloops: de POINT-.uitgave “The Frontier Tide”, anthologie hedendaagse Chinese poëzie, werd dit jaar door de organisatoren van de Buchmesse in Frankfurt geëxposeerd (en op internationale poëziefestivals in CHINA, MACEDONIË en HONGARIJE). De uitgave zal – ondermeer - ook in het Slowaaks en in het Kroatisch verschijnen.
POINT WORDT 25 JAAR JONG!

En dat wordt in Vlaanderen en in het buitenland feestelijk gevierd. Op de boekenbeurs te Antwerpen. Op de stand van POINT, zaal 4, nr. 421 (t.o. Cafetaria) en tijdens de Poëziemarathon op de boekenbeurs op zondag 1 november om 15u30, groene zaal. Germain Droogenbroodt leest uit de nieuwste POINT-bundels: hedendaagse Chinese poëzie, poëzie van Sarah Kirsch en uit "In de Stroom van de tijd, Meditaties in de Himalaya's", zijn recentste bundel, XXIX Premio de Poesía Juan Alcaide 2008. Spaanse gitaar: Juan del Graneroen.
ook: GROOTS POINTFEEST!
In de Sint Annazaal, Begijnhofstraat 31, Kortrijk op 14 november om 16uur in samenwerking met de dichters, vertalers, musici, schilders die sinds 1984 met POINT hebben samengewerkt
poëzie, muziek, hapjes & drankjeszie ook de POINT-site:
http://
http://www.point-editions.com/bijna 100.000 bezoeken!!!
(ingezonden mededeling)