16.11.06

* NIEUWS VAN 16-11-2006

- BERICHTEN VAN ONZE MEDEWERKERS

* PERSBERICHT VAN THIERRY DELEU
RAZOR’S EDGE EDITIONS & THIERRY DELEU BRENGEN NIEUWE ROMAN UIT :

VOORSTELLING KLAMME HANDEN OP VRIJDAG 8 DECEMBER 2006
OM 20 U. IN STADSBIBLIOTHEEK HARELBEKE

Ingeleid door
Peter Wullen, auteur

Na de Creuse Trilogie, met Eindterm (2002), Amélie Laforêt (2003) en Arsène du Frêne, heer van La Vallade (2004), begeeft de auteur zich in de biotoop van de psychiatrie waar hij zich, als dokter Dirk Wolf van Leeuwen, onderdompelt in de (waan)werelden van zijn schizofrene patiënten.
In Klamme handen laveert het hoofdpersonage tussen wanhoop en passie, succes en tegenslag. Als psychiater wordt hij geprezen en verguisd, als minnaar wordt hij afgewezen en gesolliciteerd.
Thierry Deleu (°1940) heeft zich voor dit boek sterk gedocumenteerd, maar nooit wordt die informatiestroom hinderlijk voor het vlotte verloop van dit passioneel verhaal.
Prijs: 14 euro
Over te schrijven op 000-0900214-54 van Thierry Deleu, Oostduinkerke


Toelichting

Klamme handen is de vierde roman van Thierrry Deleu. Het is ook de eerste roman na de Creuse Trilogie. Ook hier zijn de meeste personages geënt op bestaande personen. Ook deze roman bevat veel autobiografische elementen. De auteur weet waarover hij schrijft, heeft zich ook sterk gedocumenteerd en heeft gesprekken gevoerd met neurologen en psychiaters.

De auteur getuigt in een gesprek met hem:
“Ik heb zoveel gelezen, verhalen, rapporten, wetenschappelijk werk, dat ik, uit welke bron ook, onmogelijk kan aangeven wat in mijn boek authentiek en wat een weloverwogen weergave van kennis is. Ik ben de medische wereld erkentelijk voor de informatie die mij mondeling werd verstrekt. Mijn dank gaat vooral uit naar één bepaalde dokter die herhaaldelijk mijn verbeelding heeft geprikkeld en gevoed.”

Thierry Deleu is vooral bekend voor zijn erotische poëzie en zijn eigenzinnige essays, als uitgever van het tijdschrift ‘Boulevard’ en de Schaap Boeken (uitgeverij Het Schaap), maar sedert zijn debuutroman Eindterm en de Creuse Trilogie in het algemeen heeft zich expliciet geplaatst bij de Vlaamse auteurs die in het literaire werk een menselijke “getuigenis” zien en minder een zuivere taalcreatie.
Met Klamme handen slaagt de auteur er opnieuw in om fictie en werkelijkheid, verhaal en waarheid, magie en feitelijkheid, blijdschap en drama overtuigd en overtuigend met elkaar te verzoenen.

Oostduinkerkenaar/oud-Harelbekenaar Thierry Deleu is eredirecteur secundair onderwijs (Middenschool van het Gemeenschapsonderwijs Tielt) en gewezen kabinetsattaché van Vlaams minister van Onderwijs Luc Van den Bossche en Eddy Baldewijns (1995-1999).

In voorbereiding:
Wie in de aarde graaft… - gedichten & cartoons (2007).
De zaak Chambaere. - politieroman (2007).
Schoon volk in de hemel. - essay (2008).

“Razor’s Edge Editions” is de naam van de nieuwe
print-on-demand uitgeverij van “The Order of the Razorblades”.
Geïnteresseerd? Mail ons je manuscript door naar
razorsedge@knightsrazor.com. Je manuscript wordt voor publicatie beoordeeld.
Raadpleeg de website van “The Order of the Razorblades” op
http://www.knightsrazor.com/

* BERICHT VAN ONZE MEDEWERKER KAREL TER VOORDE (Nederland)

PROGRAMMA STICHTING LITERAIRE WORKSHOP GORINCHEM

Gorinchem - De "Stichting Literai­re Work­shop" houdt elke laat­ste zondag van de maand om 14.00 uur een bijeenkomst in "De Aanleg­stei­ger" aan de Vis­sers­dijk 30 in Gorin­chem. De S. L. W. is onder meer de organisator van de bekende twee­jaarlijkse "Gorcumse Literatuurprijs", samen met het tijd­schrift "Sc­hoon Schip". Daarnaast kent zij de bij­zondere reeks "Kaunan" met ge­ïllustreerde poëzie, en de schri­jfgroep "StiLi­Wo". Het thema voor de schrijfwedstrijd in 2006/2007 is “Met andere ogen”. De sluitingsdatum is 31 december 2007. Inzendingen moeten in drievoud op papier naar: De Vallei 42, 9405 KK Assen. Verder is het reglement ongewijzigd, zie http://www.chroom.net/schoonschip.

Aankomende zondag 26 november is er de laatste een work­shop van dit kalenderjaar: over gebonden poëzie. Het lidgeld bedraagt 16 euro per jaar (giro 42215­7), maar kennis­ma­ken is gra­tis. Voor in­lich­tin­gen: Rick van Del­den, Kalkha­ven 80, 4201 BC Gorin­chem, telefoon 0183-636166, of e-mail StiLi­Wo@cs.­com, ook voor bundels. De data in 2007 zijn 28 januari, 25 februari, 25 maart, 29 april, 30 september, 28 oktober en 26 november.

- UPDATE VAN ONS E-ZINE "HET OOG VAN DE ROOS"
* Nieuw gedicht van de Turkse dichter Üzeyir Lokman ÇAYCI (Turkije- France)





Een nieuw prangend "liefdesgedicht" van deze dichter werd toegegevoegd op onze site. Het luidt "Ga niet weg" en werd vertaald uit het Frans door Henri Thijs. Een eenvoudig, krachtig gedicht van duidelijk Oosterse signatuur. Lees 't hier!

* Update van ons E-Zine "'t (muzen-)Koeriertje Digitaal

Verschillende nieuwe bijdragen(gedichten) werden recent toegevoegd aan onze site:
- Zo is er Lilian CAESSENS met haar gedicht POUR TOI, ORLANDO: hier te lezen!;
- Vervolgens het gedicht TOURNEE van Inge BOULONOIS;
- Dan is er de gedichtencyclus (Zoals jij daar, Hoe zij trippelt, Hoe geduldig zij) nieuwe stijl van Alma Moens die ons na al die jaren nog weet te verrassen met een heel nieuw concept van poëtische stijl en inhoud : lees hier! hoe fijnbesnaard en fris zij uit de poëtische hoek weet te komen.
- Ten slotte is er als nieuwe aanwinst Edu SCHULTZ die voor de eerste maal zijn medewerking verleent aan onze site met het gedicht "MIJN OEUVRE": hier te lezen!

* DRINGENDE OPROEP

De verhalen-, columns- en recensierubrieken bij 't (muzen-)Koeriertje blijven de laatste tijd een beetje verweesd achter. Waar blijven onze verhalenschrijvers en criticasters met hun bijdragen ? Wij doen bij deze een dringende oproep om originele verhalen, columns en/of essays in te sturen naar onze redactie om ons E-Zine wat actueler te houden. Auteurs scherp uw pen en vereer ons met een inzending van uw hand. Ze zal met de gepaste flair en 't nodige respect behandeld worden !!!